Saturday, February 19, 2011

Tamagotchi-Konsol Yang Lama Dilupakan?

Di Malaysia, rasanya suma pakat-pakat dah lupa habis dekat Cik Tamagotchi ini, kalau ada yang ingat pon cuma suam-suam kuku sahaja. Tapi lain pula di Jepun, remaja mereka terutamanya perempuan masih lagi meminati Cik Tamagotchi kerana haiwan belaan elektronik ini menghiburkan dan juga atas faktor tempat tinggal yang tidak membenarkan memelihara haiwan peliharaan. Jadi Cik Tamagotchi lah dijadikan penawar hati. :)

p/s: Entri pendek ini hanyalah untuk meng'fresh'kan semula memori kita terhadap konsol haiwan elektronik yang comel ini.

9 comments:

antudegil said...

kamon! this gadget mmg awesome abes masa late 90. siap bawak dekat skola dol. hahaha.

p/s: tibe2 terasa hati nak buat entri pasal benda ni sbb byk benda lucu n bangang terjadi.

faiz said...

masa sekolah dulu memang famous bende alah ni..

kOtAk^mAgiKa said...

haha..nak rasa lagi best,masuk entri ni

http://kotak-magika.blogspot.com/2011/02/zaman-sekolah-punya-cerita-la.html

Anonymous said...

digimon

Tasha said...

teringat zaman kanak-kanak

Ein Auzai'y said...

wah dah lama tak main gadget nie....

kOtAk^mAgiKa said...

hehe..kat jepun org main lagi tu..hehe

Anonymous said...

jepun maju

Wan said...

org jepun addict dgn gadjet

Post a Comment

Your Comment Needed :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

All articles are published in this blog represents the ideas and thoughts by kOtAk^ mAgiKa personally. All material in this blog can be picked up from many medium of media as fact and opinion of kOtAk^ mAgiKa.