Thursday, February 24, 2011

RAGNAROK ONLINE- MMROPG Penuh Nostalgia!






Ragnarok Online, permainan online MMROPG, persoalannya wujud lagikah?
Hehe, entri kali ini adalah untuk mengimbau kembali kenangan sewaktu zaman kegemilangan Ragnarok Online sekitar awal 2003. Waktu itu, player Ragnarok Online begitu ramai, tidak kira lelaki atau perempuan, terutamanya player awal yang bermain di server Inggeris iaitu Penril dan Iris sehinggalah ke zaman server Sakray serta kewujudan server-server private atau server persendirian.
Bagi sesiapa yang tidak mengenali Ragnarok Online, bagi saya amatlah rugi kerana Ragnarok Online sangatlah berbeza dan menyeronokkan apabila dimain bersama rakan terutamanya sewaktu Leveling, MVPing or PVPing.
Kini semuanya tinggal kenangan selepas lama meninggalkan Ragnarok Online.



p/s: Saya sukakan PVP

12 comments:

Halusinasi said...

tak pernah main game ni. tapi, game ni memg popular masa sekolah dulu.

kOtAk^mAgiKa said...

hehe..tahu xpa..layan gila ragnarok..tp lama dah xmain..rindu plak..hehe

Wan said...

siyes x pernah men game online

kOtAk^mAgiKa said...

haha..ang tu bukan jiwa game..haha

Wan Perlis said...

saya jiwa bola

Eel said...

serious femes gile game ni dulu time kat sekolah, cuma sy x reti main.. haha

-ilhamvetto- said...

hahahaha game ni mg glemer time sekolah dulu tp ak xpernah teruja nak men pn.. kiranya xpernah main laa.. aku lebih suka main CS dulu... huhuhuhu

kOtAk^mAgiKa said...

hahah..lain org lain minatnya..tp dlu cc-cc kat perlis hampir keseluruhan mesti main ragnarok time tu..:P

Wan Perlis said...

cc kat perlis lani sejam rm1.50

Anonymous said...

jgn lupa gun bound

kOtAk^mAgiKa said...

hehe..gubound ttp juga dlm ingatan..

bakri said...

game pling best skali kot..haha.. skang pom msih main..

Post a Comment

Your Comment Needed :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

All articles are published in this blog represents the ideas and thoughts by kOtAk^ mAgiKa personally. All material in this blog can be picked up from many medium of media as fact and opinion of kOtAk^ mAgiKa.