Saturday, February 19, 2011

Jom Join heartbeat.my

Assalamualaikum.
Saya pasti ada yang tahu pasal Heartbeat, dan ada juga yang belum. Pada yang dah tahu dan belum daftar tu, memang rugilah. Daripada kita hanya berblog je, lebih baik kita menjana pendapatan sampingan, kan? Kalau sebelum ni blogger lebih tertumpu kepada cik Nuffnang sahaja, kini kita tambah sumber pendapatan tu dengan menggunakan Heartbeat.





Jom ikut step yang simple kalau anda berminat untuk menyertai:
1- Pergi ke laman Heartbeat. Klik kat heartbeat.my yang dalam bulatan dalam gambar kat bawah ni.
2- Selepas selesai click, anda boleh la click 'Create Account' dan lengkapkan semua yang diperlukan. 
3- Habis lengkap apa yang diperlukan, anda tekan 'Continue' dan tekan 'Join HB!Affiliate'
4- Selepas itu, sila klik 'online application' 


5- Selepas selesai isi semua maklumat blog dan cara pembayaran, anda tekan 'Continue'. 
6- Sila klik 'MY HB!Affiliate' untuk mendapatkan banner untuk diletakkan di blog anda.


7- Click 'Get a Code' untuk mendapatkan kod HTML banner untuk diletakkan di blog anda.
8- Selepas anda sudah dapat kod HTML banner tersebut, anda jangan lupa letakkan di blog anda di kedudukan yang anda inginkan.

Selamat memcuba ye. :)

p/s: Kita berblog bukan untuk mencari wang ringgit sangat, tapi cukuplah sekadar menambah 'duit kopi' kita sebagai pendapatan sampingan. :)





2 comments:

Anonymous said...

dah join..thx yerk..hehe

mynameismy said...

thanks for the info
Tapi tak bahaye ke kite bagi acc number to HB?

Post a Comment

Your Comment Needed :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Disclaimer

All articles are published in this blog represents the ideas and thoughts by kOtAk^ mAgiKa personally. All material in this blog can be picked up from many medium of media as fact and opinion of kOtAk^ mAgiKa.